Камп журка, у организацији групе омладинаца званично се по први пут одржава 2008 године. Наиме, иста група омладинаца је дугогодишњим залагањем, то јест камповањем од 2000 године, уочи вашара “преображење господње” анимирала велики број омладинаца да се прикључе камповању. Број камера је из године у годину растао. Различита врста музике се могли чути из великог броја шатора.

Покретачи овог дешавања дошли су на идеју да централизују догађај и направе један заједнички стејџ са ког би се пуштала музика и око њега окупили не само сви кампери већ и остали грађани. Тако су и урадили, 2008 године група омладинаца узима ствар у своје руке и импровизује стејџ на коме су по први пут на овом месту наступили диџејеви и овај скуп назвали камп журка који је окупио велики број омладинаца и мештана. У то време у варошици која није имала никаквог дешавања ово је био велики успех и догађаји за омладину. Амбициозна група омладинаца имала је елен за волонтерски рад као и дугогодишњи план развоја овог догађаја. Од успеле прве “камп журке” није стала, идеје су се ређају.

Kрајем 2008 године иста група омладинаца оснива удружење грађана под именом “Омладинско удружење Трговиште” са првим циљем да као правно лице потражи помоћ од локалне самоуправе у организацији идуће “кап журке”. Омладинско удружење добија позитиван одговор на упућен захтев општини. Са подршком локалне самоуправе Омладинско удружење 2009 године камп журку организује два дана, великом журком уочи вашара и забавно културним програмом на дан вашара.  Те године су били гости из Словеније и Македоније. Самим тим се вашар омасовио, који је ранијих година био веома слабо посећен а сада је један од водећих у округу. У то време је урађен и сајт о самој манифестацији где су се могла видети сва обавештења и програми. Идеја омладине је била да се манифестација прошири на три дана.

Тако је и било. 2010 године водећу организацију преузима општина Трговиште и организује под именом “Дани преображења”. Дакле почев од 2010 године традиционална културна манифестација “Дани преображења” у Козјем Долу, која се одржава од 17 до 19 августа, организује се од стране општине и постаје препознатљив догађаји у целом Пчињском округу. Тродневна манифестација добја свој програмски садржаји који се састоји од традиционалног кампа, традиционалног сабора 19 августа, мото скупа, гостовања разних музичких извођача за свачији укус, културно уметничких друштава, дувачких оркестара, затим презентације традиционалних јела, такмичење у разним играма надметања.

Циљ манифестације је промовисање традиционалних вредности народа овога краја и промовисање културних, природних, привредних, ресурса и потенцијала општине Трговиште.