„Џипијада – Трговиште“ је још једна изузетно значајна туристчка манифестација која се организује на територији општине Трговиште а целокупну организацију је преузела Туристичка организација општине Трговиште. У питању је манифестација која се је претходних година  организовала у сарадњи са суседном општином Босилеград и  разних посредника из одређених мото клубова и удружења. Туристичка организација је одлучила да од 2019.године самостално организује овај авантуристички догађај. У будућности, „Џипијада – Трговиште“ ће се организовати сваке године, другог викенда у марту месецу.

2019. иако први пут самостално организована, „Џипијада – Трговиште“ је наишла на веома велико интересовање и одазив учесника.

Са припремним активностима се креће веома рано – одмах након новогодишњих празника. Медијске активности су изузетно велике, са рекламом за ову манифестацију Туристичка организација жели да  допре до свих заинтересованих у Србији а и шире. Реклама на свим радио и ТВ станицама и каналима, рекламирање путем друштвених мрежа, слање мејлова и дописа  свим локалним Туристичким организацијама  и Туристичкој организацији Србије, допринели су да се за „Џипијаду Тговиште“ чује и даље од планираног. Следе позиви, давање изјава и гостовања у многим емисијама на радиу и телевизији. Све те рекламне активности, за које је Туристичка организација као организатор скупа сматрала да су од кључног значаја, довеле су до тога да се 16.марта у Трговишту окупи 76.посада са најлуксузнијим и најопремљенијим теренским возилима, мотоциклима и квадовима. Тога дана, Трговиште је имало част да буде домаћин људиа из целе Србије, Босне и Херцеговине, Македоније, Холандије, Црне Горе, Бугарске, Естоније.

Сам догађај, иако први пут самостално организован, деловао је импресивно. На захтев многобројних учесника, Туристичка организација, тј. Екипа која је водила овај пројекат је учесницима обезбедила најекстремније и најзахтевније стазе и беспућа. За оне који су жељни дружења и разгледања биле су обезбеђене мање захтевни путеви и сеоски макадами.

Манифестација „Џипијада – Тговиште“ подразумева целодневну активност  у природи, по беспућима прелепих терена као и дружење и вечеру након повратка. Успут, подразумева се посета атрактивних локација, споменика, културно – историјских и верских објеката и упознавање са њиховим вредностима.

Циљ ове манифестације је долазак што већег броја учесника, заљубљеника у природу, беспућа , авантуру, адреналин, упознавање са природним лепотама и свиме што може у будућности представљати атрактиван туристички производ. Уложени су велики напори да се остави што бољи утисак јер је задовољан посетиоц најбољи промотер када се врати у своју средину.